Bli kjent med Paal

Fakta

  • Navn: Paal Bjønness
  • Bor sammen med: Hilde og barna Julie, Kristoffer og Ludvig + katten Sylvester
  • Stilling: daglig leder/rådgiver
  • Utdannelse: Sivilmarkedsfører
  • Jobbet i Færd siden: 2013

Fem kjappe

  • Antall kopper kaffe i løpet av arbeidsdagen: 3-4
  • Favoritt dings: Løvblåseren, brukes året rundt
  • Kommer ikke inn i huset ditt: Duftlys og rekekabaret
  • Guilty pleasure: Kan spise en relativt stor pose med vingummi på relativt kort tid
  • Den sprøeste tingen du har gjort: Fremført Splitter Pine på en jazzklubb i Budapest, akkompagnert på piano av en fordums Stortingspolitiker (jeg var ganske på hugget på den tiden)

Om jobben i Færd

Hva er det beste med å jobbe som daglig leder og rådgiver?

Jeg får jobbe sammen med mange flinke og hyggelige mennesker, først og fremst kolleger, men like mye kunder og samarbeidspartnere. I jobben kommer jeg i kontakt med mange bedrifter og bransjer, blir kjent med mange mennesker, og får være med på mange ulike prosjekter, det er både inspirerende og lærerikt. Siden jobben er todelt som daglig leder og rådgiver, er det også mye variasjon i daglige gjøremål.

Hvordan ser en god dag på jobben ut for deg?

Møte blide kolleger, god kaffe, møter med nye mennesker og bedrifter, lære noe nytt. Hvis jeg i tillegg får gjennomført noen av mine planlagte gjøremål for dagen, har det vært en god dag.

Hva blir du inspirert av?

Først og fremst mennesker; de som byr på seg selv, som viser initiativ og engasjement

Hva er det mest spennende prosjektet du har jobbet med?

Jeg har fått jobbet med mange spennende prosjekter i Færd. Blant disse var et oppdrag for Croatian National Toursim Board (kan sammenlignes med Visit Norway). Vårt oppdrag var å markedsføre Kroatia som en feriedestinasjon overfor nordmenn. Vi presenterte en idé overfor NRK og produksjonsselskapet Rubicon om å filme Mesternes Mester i Kroatia. Dette ble tatt godt imot og det materialiserte seg etter hvert til et prosjekt.

Resultatet ble at sesong 10 av Mesternes Mester ble filmet i Zadar i Kroatia, et område myndighetene i landet hadde ambisjoner om å markedsføre som en feriedestinasjon. Med rundt 1 million seere hver uke over 10 episoder, ble det en veldig fin markedsføring av stedet mot feriehungrige nordmenn. Prosessen og planleggingen bød på mange utfordringer, og det var mange brikker som måtte vendes før vi landet prosjektet.

 

Eksempler på prosjekter Paal har jobbet på: 

Croatian National Tourism Board/NRK/Rubicon – Mesternes Mester 2020

Bringe sammen vår oppdragsgiver, CNTB, med NRK og Rubicon, delta i planleggingen og forhandlingen for å etablere en avtale om lokasjon for hvor 2020-sesongen av Mesternes Mester skulle filmes.

Les mer om prosjektet her.

Mesternes Mester VG

Cognia – Linx

Cognia er et konsern innenfor bil, transport, eiendom og teknologi. Vi har bistått kunden med mange prosjekter, blant annet lanseringen av den digitale tjenesten Linx som er rettet mot profesjonelle transportører i Norge. Det har vært utfordrende og lærerikt å dykke inne i en teknologisk verden der vår oppgave handlet om å gjøre et relativt komplisert tema om til noe enkelt og lettfattelig.

Linx nettside

Kampen om Prinsesse Kristina

Sommeren 2021 ble Kampen om Prinsesse Kristina oppført på Slottsfjellet i forbindelse med Tønsbergs byjubileum. Dette ble et flott arrangement som samlet over 3000 mennesker som fikk oppleve noen av Norges fremste skuespillere utfolde seg på Slottsfjellet. Å få være med i planleggingen og å bidra til at prosjektet ble realisert var inspirerende og lærerikt.

Les mer om prosjektet her.

Kristinaspelet

 

Bli bedre kjent med andre i Færd: