Slik lager du en god årsrapport

En god årsrapport er mer enn tall, fakta og figurer. Også årsrapporter kan by på godt lesestoff og være en solid profilering av bedriften.

Fra januar til april er mange i Færd engasjert med å utarbeide årsrapporter. Dette gjelder spesielt våre designere og vår B2B-rådgiver Sally.

I 2022 produserer vi åtte års- og bærekraftrapporter på norsk og engelsk, der vår jobb har vært idé, layout og grafisk design, tekstproduksjon, rådgivning og prosjektledelse.

Må ha kontroll på detaljene

Årsrapporter er som regel omfattende oppdrag, og i 2022 vil vi totalt produsere i underkant av 1000 sider.

Arbeidet med årsrapporter handler i stor grad om detaljer, og å ha kontroll på disse. Mye av tiden går med til innhenting av informasjon og å samle underlag, koordinering av fotografer, illustratører og trykkerier, korrekturlesing, samt å sikre fremdrift med alle involverte aktører.

Ikke alle rapportene vi lager går til trykk, og opplaget er blitt vesentlig redusert sammenlignet med tidligere år. De fleste bedrifter ønsker nå digitale løsninger i form av nedlastbare filer som e-bøker eller enkeltstående PDF, eventuelt som egne nettsider.

Årsrapporter fra Færd

Mer enn bare en rapport

– Vår oppgave er ikke bare å gi rapporten et tiltalende og tidsriktig design som fremhever innholdet, det handler like mye om å sørge for gode prosesser for å styre prosjektet i mål. Vi er supernøye, har full kontroll på alle detaljer og rigger oss for å være fleksible, påpeker Færds B2B-rådgiver Sally Graham og legger til:

– Vi kan være et ekstra sett med øyne som ser på innholdet med et kritisk helhetsblikk utenfra. Med vår hjelp kan oppdragsgiver få en rapport som er tilgjengelig for flere enn de som er opptatt av de finansielle resultatene. Eksempelvis ved å fremheve enkelte medarbeidere i artikler knyttet til viktige ting som har skjedd i løpet av året. På den måten bidrar vi til å skape en rapport som bygger internt stolthet og som ikke bare lever på styrerommet, men også på pauserommet.

Les mer om Færd og årsrapporter her

Hjelp med årsrapporten? Ta kontakt med Sally Graham i Færd