Livesending på YouTube

Da Statsbudsjettet 2020 skulle offentligjøres ble Færd invitert med av Advokatfirmaet Strandenæs for dekke deres livesending på YouTube. 

På forhånd har vi satt opp en kanal for advokatfirmaet på YouTube, og sendt over en utstyrsliste over hva de trenger av mikrofoner og kamera. Vi har også generert to livesendinger, én der vi tester at alt fungerer slik det skal, og én som er selve hovedsendingen.

I god tid før livesendingen fikk vi oversendt presentasjonen som skulle brukes, så vi kunne teste denne direkte i systemet vi skulle bruke. Her fikk vi også god mulighet til å kjøre en testsending, som viste at vi måtte justere litt på lyden.

livesending på youtube mikrofon

For å utnytte mulighetene en livesending byr på best mulig, bruker vi en software som heter OBS. Denne lar oss bytte mellom skjermer som vises, og justere lyd og bilde underveis.

Livesending på YouTube

Sendingen ble spilt inn i lokalene til Advokatfirmaet Strandenæs i Oslo. På forhånd hadde de varslet nettverket sitt om den kommende livesendingen. Advokat Harald Strandenæs ledet panelet gjennom de to timene sendingen varte. Panelet bestod av Strandenæs selv og flere av hans kollegaer. Ifølge advokatfirmaet hadde livesendingen seere fra Spania i sør til Bodø i nord, og tilbakemeldingene var udelt positive.

 

 

livesending på youtube med strandenæs

Advokatene sitter og følger med på livesendingen, mens de venter på sin tur foran kamera.

livesending på youtube bak kamera

Og sånn ser det ut «bak kamera».

Caspar Rieber-Mohn digital rådgiver hos Færd

Har du noen spørsmål rundt livesending på YouTube?

Ta kontakt med vår digitale rådgiver Caspar Rieber-Mohn, på 47 32 80 31 – han kan hjelpe deg!

Følg med de neste dagene, så kommer det flere nyttige for å lykkes med livesending!